De praktijk

De geboorte

Deze praktijk voor begeleiding van zwangere vrouwen en hun geboortepartner is ‘geboren’ in 2017. Na het zelf volgen van een HypnoBirthing® cursus tijdens de zwangerschap van mijn tweede zoon, was ik er zo enthousiast over, dat ik dit graag wilde delen met andere (aanstaande) moeders en hun geboortepartner.

De methode en filosofie hebben mij tijdens de tweede zwangerschap het vertrouwen en inzicht gegeven dat ik nodig had om positief het nieuwe geboorteproces in te gaan. En het heeft gewerkt! Ook tijdens mijn derde zwangerschap en geboorte heb ik HypnoBirthing succesvol kunnen toepassen.

En nu gun ik iedereen een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte! De opleiding tot docent/cursusleidster volgde ik bij de vereniging HypnoBirthing Nederland – België en ik mocht al snel mijn eerste deelnemers begeleiden.  Kijk hier als je meer wil weten over mij, Joke van Strijp, de cursusleidster.

 

Voorbereiding en verwachtingen

Uit eigen ervaring weet ik dat een geboorte helaas niet altijd zo verloopt als je zelf wilt of wenst. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een medische indicatie of onverwachte verandering van omstandigheden. Maar vaak komt het door een onvolledige voorbereiding of onrealistische verwachtingen.

Tijdens een cursus van HypnoBirthing Den Bosch krijg je veel kennis én praktische tips om goed voorbereid en met passende verwachtingen het geboorteproces in te gaan. Ook leer je ontspanningstechnieken om jezelf tijdens de geboorte helemaal te kunnen focussen op hetgeen wat op dat moment belangrijk is en om onnodige invloeden buiten te sluiten. En met de speciale ademhalingstechnieken weet jij straks hoe je aangenaam kalm kan worden, om kan gaan met intensieve gevoelens tijdens de geboorte en je baby kan helpen om soepel geboren te worden zonder onnodig geforceerd persen.

de-praktijk-01

 

‘s-Hertogenbosch/Den Bosch en omgeving (Brabant)

HypnoBirthing Den Bosch biedt groepscursussen, workshops en privé-cursussen aan op een aantal vaste locaties in ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Kijk hiervoor bij ‘praktische informatie’ en klik op ‘cursuslocaties’. Een privé-cursus of workshop in de eigen vertrouwde thuisomgeving van de deelnemer is ook mogelijk. Deelnemers uit de regio ‘s-Hertogenbosch, Vught, Uden, Veghel, Berlicum, Grave, Rosmalen, Schijndel, Waalwijk, Best, Zaltbommel, Boxtel en Oss zijn van harte welkom voor een cursus of workshop! Andere locaties zijn uiteraard, in overleg ook mogelijk.

In een aantal bijeenkomsten van de HypnoBirthing cursus bereiden wij jou als aanstaande moeder, samen met je geboortepartner, voor op een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte. Benieuwd wat je nog meer kan verwachten? Lees dan verder bij cursusinhoud. Meer weten over de filosofie van HypnoBirthing en waarom het werkt? Lees er meer over op website van HypnoBirthing® Nederland en op pagina HypnoBirthing voor jou als je benieuwd bent of het bij jou past. Een overzicht van het aanbod (cursussen en workshops) van HypnoBirthing Den Bosch vind je hier.

 

“When you change the way you view birth, the way you birth will change.”

– Marie F. Mongan –