Eendaagse cursus Natuurlijke geboorte

In deze eendaagse cursus bespreken we de natuurlijk visie op geboorte. Het geboorteproces is in principe iets heel natuurlijks, het gaat echter niet altijd vanzelf. Deelnemers krijgen veel tips om de fysiologische geboorte te stimuleren en zijn natuurlijke verloop te laten gaan.

Wat zijn de basisvoorwaarden voor het creëren van jouw ontspannen, natuurlijke en mooie geboorteproces? Hoe creëer je een steunend geboorteteam, dat jou als zwangere centraal stelt. Wat kan je verwachten aan beleving, gevoelens en emoties? Wat kan je partner allemaal doen om jou te ondersteunen?Deze vragen en die van jou worden allemaal beantwoord!

De cursus wordt gegeven door een getrainde HypnoBirthing cursusleidster, geboortedoula, postpartum doula en moeder van drie kinderen. Er is dus veel kennis en ervaring van het totale proces, die zij graag met jou deelt. Er is aandacht voor ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, houdingen en hulpmiddelen tijdens het geboorteproces en de visualisatie van jouw aanstaande geboorte-avontuur. Deze eendaagse cursus is geen HypnoBirthing in één dag, het bevat wel een aantal elementen uit de methode.

Aan het einde van deze dag ga je met een positieve blik op jouw aanstaande geboorteproces en met een ontspannen houding naar huis. Wil je alle info uit de cursus en nog veel meer rustig nalezen? Dat komt goed uit, want bij het deelnamebedrag is het boek ‘Natuurlijk bevallen’ inbegrepen. Het is ook aan te raden om tijdens de cursusdag zelf aantekeningen te maken zodat jij de informatie oppikt en onthoudt die specifiek voor jou belangrijk is.

Heb je na deze cursus zin in meer? Doe dan mee met de volledige HypnoBirthing cursus, de workshop over de Postpartum periode, of boek een persoonlijk gesprek om te bespreken wat een doula voor jou/jullie kan betekenen.

Je bent als zwangere zowel alleen, als samen met je partner welkom voor deze cursus. Tussendoor plannen we meerdere pauzes zodat er voldoende tijd is voor een lunch en om de benen te strekken.

N.B. i.v.m. Corona worden de RIVM richtlijnen zoveel als mogelijk gehanteerd. Hierbij wordt gerekend op de medewerking van de deelnemers Dit bekent ook dat er maar beperkt aantal plaatsen is voor deelnemers, maatregelen voor extra hygiëne worden genomen en dat het aanbieden van snacks nu even niet wordt gedaan. Natuurlijk mogen deelnemers hun eigen eten en drinken meenemen!

Deelnamebedrag: 150,- euro per koppel (ook alleen welkom)

Locatie en data: zie agenda

Tijd: 10u- 17u

Duur: 7 uur (circa 5 excl. pauzes)