Angela – eerste kindje

Door de theoretische informatie en voorbeelden die aangehaald worden in de cursus heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam en in mijn baby. Dit heeft mij geholpen tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling, maar ook nu in de eerste weken na de geboorte. Ik luister naar mijn gevoel en zoek daarbij zeker ook naar theoretische informatie. Maar die informatie filter ik en gebruik ik zoals dat voor mij goed voelt.

…Door het vertrouwen in mezelf en in mijn lichaam kon ik tijdens de bevalling goed op mijn ademhaling letten en focussen op wat mijn lichaam aangaf. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ondanks de snelheid niet in paniek ben geraakt en mijn kracht op de juiste wijze ingezet heb.

…Mijn partner heeft me sinds de cursus regelmatig gewezen op mijn ademhaling, en dat ik even moest ontspannen. Dit was voor mij een goede reminder. Tijdens het geboorteproces is hij vooral mijn rots in de branding geweest.

… Al met al verliep de bevalling echt anders dan dat ik gedacht had, maar onder andere door de cursus kon ik toch op mijn manier omgaan met de snelheid van de geboorte van Finn.

…Ik ben tevreden met de zorgverlening en eenieder die geholpen heeft. Mijn wensen zijn gerespecteerd. Ik ben blij dat mijn partner en ik de cursus hebben gevolgd, want daardoor heb ik veel meer vertrouwen in mezelf gekregen. Maar uiteindelijk ben ik vooral trots op mezelf en nog steeds onder de indruk van de prestatie die ik geleverd heb.