Jet en Koen – tweede kindje

Wat wij het meest hebben meegenomen uit de cursus is de ontspanning tijdens de geboorte/baring. Ik heb door de cursus (en de inspirerende Joke 😉 me helemaal verdiept in de wereld van geboorte-plan, doula’s en baringen, fijn! Voor mij was de grootste openbaring (en dit is een beetje een open deur) dat iedereen zich heel erg focust op de geboorte van het kindje, het moment dat het kindje er is. Terwijl de uren daarvoor al zoveel uitmaken voor de welzijn van moeder, kind en gezin!
Verder heel praktisch heb ik door de oefeningen meer bewust ontspannen en rust genomen tijdens de zwangerschap, omdat ik graag wilde ‘oefenen’ voor de baring. Dat heeft mij veel heerlijke momenten in bad opgeleverd, die weer bijdroegen aan een zeer ontspannen zwangerschap.
Daarnaast hebben we uren light touch massage gedaan tijdens de baring, heel fijn!
Thuis is heerlijk! Precies wat we gehoopt hadden! Het begon vannacht om 2:00, met om de 10/15 min zonder heel veel regelmaat, maar te heftige golven om te slapen. Koen en  K (kind 1)  (want dat heb je met een familiebed) sliepen heel onrustig maar konden doorslapen tot 07:30. Tot die tijd kon ik het zelf heel goed hebben.
Rond 05:00 kwamen de weeën om de 5 min. Maar nog steeds goed te doen. (Beetje tv kijken, serie kijken, patience op mijn telefoon).
Om half 9 hebben mijn ouders K opgehaald en is mijn vader bij ons gebleven (zoals afgesproken). Koen en ik hebben samen in de tuin gewandeld en in huis rond gehangen, vk gebeld om 10:00, toen zat ik in bad.
Toen zij terug kwam om 11:00 heeft zij toch getoucheerd omdat de weeën wel heel heftig leken te worden en ik er toch aan toe was te weten hoever ik was. (Terwijl dit eigenlijk niet het plan was). Met de mededeling 3cm (pas!) zakte de moed mij heel even in de schoenen, maar met een rondje in de zonnestralen van de tuin en Koens’ lieve woorden kon ik me herpakken en zijn we samen in bad gaan zitten.
Toen ging het heel hard! Rond 13:30 werd het echt heftig en Koen heeft opnieuw de vk gebeld, omdat ik aanzet voelde tot persen. Uiteindelijk voelde ik me heel fijn op de douchestoel en heeft de vk de baarkruk uit de auto gehaald. Daar ben ik uiteindelijk op eigen kracht (koen achter me zittend met light touch massage en papa voor me staand terwijl ik aan zijn armen hing) op bevallen.
B (baby) is om 14:42 geboren, heel zacht, piano muziekje en gordijnen dicht. Een echte ‘tingeltangel’bevalling zoals ik ‘m graag wilde, ondanks dat we afweken van het plan.
Halve lotus en eigenlijk verder niks aan de hand, ik heb zelf even gedoucht en daarna hebben we taart en champagne 🥂 op :)!

Eén antwoord op “Jet en Koen – tweede kindje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *