Jozefien en Joep – HypnoBirthing cursus – ‘s-Hertogenbosch

Wij zijn erg blij dat we de HypnoBirthing cursus bij Joke gevolgd hebben. Door de vijf zondagen met de geboorte van ons eerste kindje bezig te zijn, is het vertrouwen in het geboorteproces bij ons beiden erg gegroeid. We kijken nu met plezier uit naar de komst van onze dochter. De cursus heeft ons zowel theoretische kennis als praktijkoefening gebracht. Hierdoor gaan we met vertrouwen het derde trimester in en alles wat ons daarna te wachten staat.

Het meest waardevol aan de cursus vonden wij de combinatie van de theoretische kennis en de oefeningen. Door de theoretische uitleg wisten we waar het over ging en hoe het vrouwelijk lichaam in elkaar zit en het geboorteproces gaat. Daarnaast was het voor ons erg zinvol om ook de oefening in de lessen te hebben, en zorgde het wekelijks elkaar zien ervoor dat we thuis ook de oefeningen deden.

De grootste boodschap die we meenemen uit de cursus is vertrouwen hebben in mijn lichaam en het geboorteproces, dat ik (Jozefien) ongeveer weet wat me te wachten staat en dat ik kan vertrouwen op het kunnen van mijn lichaam. En dat Joep ook kan vertrouwen op het geboorteproces en zijn rol en kracht daarin.

De prijs is een forse investering, maar wij vonden het meer dan waard!
Aan de voorkant kan het lastig inschatten zijn hoeveel je aan een cursus gaat hebben, ook de 5 x 3 uur vonden we van te voren lastig inschatten en leek erg lang. Maar we zijn erg blij met hetgeen de cursus ons opgeleverd heeft en juist de 3 uur achter elkaar was soms fijn (zodat er tijd is voor oefening).