K en G – tweede kindje

In het proces naar de geboorte toe heb ik veel aan de affirmaties, visualisaties en diepe ontspanningsoefeningen gehad. Ik vond de periode naar de geboorte toch spannend door mijn vorige ervaring en merkte dat de HypnoBirthing echt meer vertrouwen gaf.

Een dag voor de uitgerekende datum braken in de ochtend mijn vliezen en in de avond begonnen de golvingen. Ik merkte dat ik door de HypnoBirthing beter de rust en het vertrouwen kon bewaren dat de golvingen vanzelf zouden beginnen.

Toen de golvingen begonnen merkte ik dat ik veel vertrouwen had in mijn lichaam en dat de ademhalingsoefeningen heel goed werkte. Ik kon hierdoor goed ademen tijdens de golvingen en in de tussenfases kwam ik echt tot rust, dat was heel fijn.

We kijken beiden terug op een goede bevalling. Ik had veel vertrouwen in mijn eigen lichaam en het proces en kon me hier goed aan over geven. Ik kon goed in mijn eigen coconnetje blijven.

——————–

Door de cursus is mijn vrouw met meer vertrouwen de bevalling in gegaan en merkte ik (de partner) dat ze vanaf het begin de bevalling goed onder controle had. Vooral de ademhalingsoefeningen hielpen erg goed met het opvangen van de golvingen. Omdat K het zo goed deed vanaf het begin gaf mij dit ook veel vertrouwen in het verdere verloop en kon ik rustiger naast haar blijven om haar te steunen op de momenten waar dat nodig was. Door de cursus werd de rol van de partner mij ook meer duidelijk waardoor ik met meer rust bij K kon zijn en op de juiste momenten haar kon helpen en steunen (door bijvoorbeeld de ademhalingstechnieken mee te doen, drinken aan te bieden of gewoon een aai of iets anders te geven).