Kirsten – 32 jaar – privé-cursus

Mijn man en ik hebben de privé-cursus gevolgd, omdat de data voor de groepscursus ons niet uitkwamen. Ook wilden we de cursus graag grotendeels in het Engels krijgen in verband met de niet Nederlandse afkomst van de partner.
Wat een luxe om in het comfort van je eigen huis, op de tijden dat het uitkomt, in alle rust al je vragen te kunnen stellen. Ook na de cursus en tussendoor was Joke beschikbaar en dat hebben we als erg prettig ervaren.
HypnoBirthing sprak mij aan omdat het vooral veel ‘common sense’ is, wetenschappelijk onderbouwd, en in tegenstelling tot wat mensen wel eens denken – absoluut niet zweverig. Ons doel vooraf was om de bevalling goed geïnformeerd en zonder angst in te gaan en dit is gelukt dankzij de cursus en de goede begeleiding van Joke.
Toen de bevalling (eindelijk!) begon had ik alleen maar heel veel zin om ons kindje te ontmoeten en de ademhalings- en ontspanningsoefeningen zorgden ervoor dat ik ontspannen bleef en zelfs tussen de weeën door geslapen heb. Mijn man wist heel concreet hoe hij mij tijdens de bevalling kon ondersteunen. Het formuleren van geboortevoorkeuren heeft veel geholpen zowel in de communicatie met mijn man als met de zorgverleners.
Mijn geplande thuisbevalling eindigde toch in het ziekenhuis, maar ik kijk met een heel goed gevoel op de bevalling terug. Dankzij de technieken die we in de cursus geleerd hadden hebben we nooit het gevoel gehad dat we de regie kwijt waren, maar waren we juist op alles voorbereid en konden we ook accepteren dat het anders liep dan we gehoopt hadden.
Ik zou de cursus van harte aanraden aan iedereen die nog even dat laatste stukje (zelf)-vertrouwen nodig heeft om de bevalling en periode daarna positief in te gaan.