Michael en Lenneke

In de laatste weken van de zwangerschap moesten we veel naar het ziekenhuis omdat ons meisje te klein zou zijn. HypnoBirthing heeft mij geholpen om te vertrouwen op mezelf en op de baby. Hoewel we dit nog niet wisten bij het afronden van de cursus, was het laatste kaartje wat ik van Joke kreeg toevallig (?!): “Your baby has the perfect size for your body”. Dit heb ik steeds in gedachten gehouden en mezelf niet te veel mee laten slepen door alle controles in het ziekenhuis.

Ik was erg rustig toen ik merkte dat het geboorteproces begon. Ik was vooral blij dat het op een natuurlijke manier kon ontstaan en erg benieuwd hoe het allemaal zou gaan lopen! Ik heb geen angsten ervaren waar ik bang voor was, maar voelde vooral opwinding en verheugde me er op om ons kindje te gaan ontmoeten. Voor de HypnoBirthing cursus had ik altijd gedacht dat dit het moment zou zijn waar ik heel angstig zou gaan worden…

…Als ik nu van een afstand naar het geboorteproces kijk, heeft het stuk teamwork tussen Michael, de baby en mij, mij het meest geholpen. Vooraf, tijdens, maar ook na de bevalling. Ik heb steeds het idee gehad dat ik er niet alleen voor stond, maar dat we dit echt samen deden en samen doen. We zijn een sterk team!..