Simone en Saad – Oss

Door de cursus ben ik veel te weten gekomen over hoe een ontspannen zwangerschap en geboorte te ervaren. Ik heb veel geoefend met de ontspanningsoefeningen en affirmaties. Het heeft me geïnspireerd zelf schilderijen te maken met affirmaties erop die op dat moment bij mij paste. Dit gaf mij elke dag momentjes tot bezinning en om stil te staan bij de naderende geboorte…

…Toen het geboorteproces begonnen was heb ik gejuicht van blijdschap en was ik erg opgetogen dat we onze kleine meid eindelijk gingen ontmoeten. Ik had meteen alle vertrouwen in het proces, mijn lichaam, kindje en man. Ik merkte dat ik ook helemaal niet bang of nerveus was. Ik heb ook meteen gebruik gemaakt van de ademhalingstechnieken zodra de golvingen waren begonnen. Mijn man heeft ook de Light touch massage toegepast zodra ik aangaf dat nodig te hebben.

… Mijn man heeft tijdens het geboorteproces de beslissingen genomen en mij gestimuleerd onder de douche en in bad te gaan en tussendoor op de baarkruk te gaan zitten. Ik zat zo in ‘het proces’ dat ik daar allemaal niet aan dacht en ik ook niet goed wist wat ik wilde. Hij kon ook goed de rust bewaren en goed samenwerken met de verloskundige.

…Al met al vond ik het een hele mooie ervaring en herinner me niet eens dat ik pijn heb gehad. Ik weet nu dat ik oerkracht heb en ben trots op mijn lichaam en kindje dat ze inderdaad heel goed weten hoe ze moeten baren en geboren moeten worden.