Vrouw 31 & Man 33 jaar – eerste kindje

Door alle informatie over de werking van het vrouwelijke lichaam tijdens het geboorteproces gingen mijn partner en ik met vertrouwen het geboorteproces in. Ja, de pijn is soms heftig, maar door de cursus wist ik dat het nuttige ‘pijn’ is en wist ik wat er op dat moment in mijn lichaam gaande was.

Verder heb ik verschillende houdingen aangenomen om de weeën op te vangen: op handen en voeten, gehurkt op de grond en de laatste weeën liggend op bed op mijn zij.

Door tijdens de cursus na te denken en te spreken over geboortevoorkeuren, hadden we een goed beeld wat de mogelijkheden waren en wat we graag zouden willen. Door de vroeggeboorte was een thuisbevalling geen optie, maar moesten we naar het ziekenhuis. Door nagedacht te hebben over wat we wel/niet willen en wat de mogelijkheden zijn, ontstond er bij ons geen paniek toen we naar het ziekenhuis moesten.

Door het lezen van het HB boek beseften we hoeveel prikkels een pasgeboren baby ervaart als het op deze wereld is gekomen. Door deze informatie hebben we besloten om de eerste twee weken (zeker omdat onze dochter bij 36 weken geboren is) niemand haar vast te laten houden. Zo konden de vader en ik met haar binden en wilden we de prikkels zo beperkt mogelijk houden.  Verder hebben we ook pas na drie weken overige kraamvisite laten komen.

Mijn partner heeft mij goed bijgestaan tijdens de geboorte, naast dat hij de weeën mocht timen, hield hij goed in de gaten waar ik behoefte aan had, zorgde hij ervoor dat ik goed bleef drinken, coachte hij mij positief de weeën en persfase door en vroeg hij door als de zorgverleners bepaalde activiteiten gingen uitvoeren.

Mijn advies voor aanstaande moeders: volg de cursus HypnoBirthing en ga ontspannen en vol vertrouwen het geboorteproces in!

Tijdens het geboorteproces in het ziekenhuis heb ik regelmatig vragen gesteld als de zorgverleners activiteiten gingen checken of uitvoeren. Door de cursus had ik hier goede informatie over gehad om beslagen ten ijs te komen om vragen te stellen.