Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Het vierde trimester – Rust, hechting en herstel in de verlengde kraamtijd

september 27, 2020 - 10:00 - 14:00

€ 45

Verwacht je binnen een paar weken/maanden na deze workshop jouw/jullie eerste kindje? Of word je misschien al voor de tweede of derde keer ouder? Wil je weten wat je ongeveer kan verwachten in de eerste periode ná de geboorte? En wil je hierin bewuste keuzes maken die passen bij jou en jouw (toekomstige) gezin?

Deze workshop gaat over het zogenaamde vierde trimester, de eerste dagen of zelfs weken na de geboorte van jouw kindje. De kraamtijd is een prachtige, maar ook pittige periode. In onze Westerse cultuur staat hier ongeveer acht dagen voor. In andere culturen wordt vrouwen hierin alle rust en aandacht gegund van soms wel 40 dagen. Wil jij graag uitleg over hoe je deze periode ontspannen, natuurlijk en mooi kan beleven? En wil je graag praktische tips voor jezelf, je partner, je omgeving en uiteraard voor je baby?

Samen praten we over keuzes die je kan maken omtrent voeding voor jezelf en de baby, (samen) slapen, het ontvangen van bezoek, babydragen, fysiek en mentaal aansterken na de geboorte, de emoties en hormonen… en nog veel meer.

Je kan aan deze workshop deelnemen als opvolging op de HypnoBirthing groepscursus/cursus Natuurlijke geboorte, maar het is ook zeker mogelijk om als nieuwe deelnemer mee te doen. Je zal in ieder onder gelijkgestemden zijn en met elkaar van mening kunnen wisselen.  Deze informatie in deze workshop is gericht op aanstaande ouders. Collega’s uit de geboortewereld zoals doula’s, verloskundigen en kraamverzorgenden zijn ook van harte welkom om mee te doen.
Na afsluiting krijgt de deelnemer een handige hand-out waarmee je thuis ook nog aan de slag kan. Hierin vind je een overzicht van de belangrijkste informatie, een voorbeeld van een kraamtijd/borstvoedingsplan en een alternatieve babyuitzetlijst.
N.B. i.v.m. Corona worden de RIVM richtlijnen zoveel als mogelijk gehanteerd. Hierbij wordt gerekend op  de medewerking van de deelnemers. Dit bekent ook dat er maar beperkt aantal plaatsen is voor deelnemers, maatregelen voor extra hygiëne worden genomen en dat het aanbieden van drinken en snacks nu even niet wordt gedaan. Natuurlijk mogen deelnemers hun eigen eten en drinken meenemen!

Kosten: € 30 p.p. (45 voor een koppel of collega’s)

Datum: zondag 27 september 2020

Duur: circa 3,5 uur met ruimte voor uitloop

Tijd: 10u – 14u

Locatie: Pand 18  ‘s-Hertogenbosch  (mits RIVM richtlijnen groepsbijeenkomsten verantwoord achten, anders wordt het verplaatst naar een online bijeenkomst)

Klik hier om je aan te melden

Locatie

Pand 18, ‘s-Hertogenbosch
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

HypnoBirthing & Doula Den Bosch
Telefoon
0626588258
E-mail
info@hypnobirthingdenbosch.nl
Bekijk de site van Organisator