Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Het vierde trimester (kraamtijd)

december 12, 2020 - 09:30 - 13:30

€45

Verwacht je binnen een paar weken/maanden na deze workshop jouw/jullie eerste kindje? Of word je misschien al voor de tweede of derde keer ouder? Wil je weten wat je ongeveer kan verwachten in de eerste periode na de geboorte? En wil je hierin, vanuit natuurlijke visie, keuzes maken die passen bij jou en jouw (toekomstige) gezin?

Namens het  Postnatal Support Network promoot ik (Joke van Strijp: HypnoBirthing cursusleidster, geboortedoula en postpartum doula) in deze workshop een kraamtijd van 40 dagen. Uiteraard leg ik je in de workshop uit ‘wat, waarom en hoe’. Deze workshop gaat over het zogenaamde vierde trimester, de eerste weken of zelfs maanden na de geboorte van jouw kindje. De kraamtijd is een prachtige, maar ook pittige periode. In onze Westerse cultuur staat hier ongeveer acht dagen voor. In andere culturen wordt vrouwen hierin alle rust en aandacht gegund van soms wel 40 dagen. Wil jij graag uitleg over hoe je deze periode ontspannen, natuurlijk en mooi kan beleven? En wil je graag praktische tips voor jezelf, je partner, je omgeving en uiteraard voor je baby?

Samen praten we over keuzes die je kan maken omtrent voeding voor jezelf en de baby, (samen) slapen, het ontvangen van bezoek, babydragen, fysiek en mentaal aansterken na de geboorte en nog veel meer.

Je kan aan deze workshop deelnemen als opvolging op de HypnoBirthing groepscursus/workshop Natuurlijke geboorte, maar het is ook zeker mogelijk om als nieuwe deelnemer mee te doen. Je zal in ieder geval onder gelijkgestemden zijn en met elkaar van mening kunnen wisselen.  Bij afsluiting ga je naar huis met een handige hand-out waarmee je thuis ook nog aan de slag kan. Deze omvat o.a. een Kraamtijd- en borstvoedingsplan + een Alternatieve uitzetlijst voor je babybenodigdheden.

De workshop kan je in groepsverband volgen of privé aan huis (ander deelnamebedrag). N.B. deze workshop is in principe bedoeld voor aanstaande ouders. Collega’s uit het werkveld (kraamverzorgenden, zwangerschapscursusleidsters, post partum doula’s e.d.) zijn ook van harte welkom. Een mooie gelegenheid om, vanuit het perspectief van de ouder, en met natuurlijke visie de verlengde kraamtijd te bekijken.

Kosten: 45 per koppel of per collega

Duur: circa 4 uur

Datum: zie agenda website of op afspraak

Locatie: cursuslocatie ‘s-Hertogenbosch

N.B. Indien de RIVM-richtlijnen aangeven dat groepsbijeenkomsten op dat moment verantwoord zijn. Zo niet, dan wordt de cursus gegeven via een live online bijeenkomsten, d.w.z. met het medium MS Teams.

Aanmelden: via het aanmeldformulier op de website

Wist je dat het mensenkindje praktisch gezien veels te vroeg wordt geboren. Het heeft nog zoveel aandacht en hulp nodig, terwijl andere zoogdieren al snel zelfstandig zijn. Maar wist je ook dat de mens het enige zoogdier is dat zijn baby alleen te slapen legt? Wil jij hierin graag andere keuzes maken? Kom dan naar de workshop!

Gegevens

Datum:
december 12, 2020
Tijd:
09:30 - 13:30
Kosten:
€45
Site:
www.hypnobirthingdenbosch.nl/aanmelden

Organisator

HypnoBirthing & Doula Den Bosch
Telefoon
0626588258
E-mail
info@hypnobirthingdenbosch.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Pand 18, ‘s-Hertogenbosch
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie