Groepscursus HypnoBirthing®

Groepscursus HypnoBirthing®

Een groepscursus HypnoBirthing® volg je met een kleine groep gelijkgestemden die elkaar kunnen aanvullen. Een groepscursus is in principe voor iedereen geschikt. Je kan meedoen als het de eerste zwangerschap is voor jou en je geboortepartner maar ook als je al eerdere geboorte-ervaringen hebt. De enige voorwaarde is dat je graag samen voorbereid op een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte! Hier lees je meer over de inhoud: Cursusinhoud HypnoBirthing®

Deze cursus omvat vijf bijeenkomsten op een van de vaste locaties in ’s-Hertogenbosch en omgeving. De totale cursusduur is ongeveer 15 uur. Deelnamebedrag voor een groepscursus is 350 euro (tarieven per februari 2020 er volgt een verhoging per 2021).

Een inschrijving voor een cursus is geldig voor een koppel, de aanstaande moeder met haar geboortepartner. Natuurlijk is de moeder ook alleen welkom. De geboortepartner kan de (biologische) vader zijn maar ook een moeder, zus, goede vriendin of doula is welkom.

Klik op aanmelden om de volgende stap te zetten naar een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte.

Locaties

De cursussen en workshops van HypnoBirthing Den Bosch worden op een aantal vaste locaties aangeboden. Goed om te weten: je hoeft geen klant/cliënt te zijn bij de cursuslocatie (bijvoorbeeld verloskundigenpraktijk) om mee te mogen doen met de cursus. De groepscursus is voor iedereen toegankelijk.

Een privé-cursus of workshop kan ook op een andere locatie in overleg of bij de deelnemer(s) thuis. Kijk bij cursuslocaties om meer te lezen over de cursusruimte, bereikbaarheid en de locatie te zien.

Benieuwd waar en wanneer deze cursus wordt gegeven? Kijk in de agenda voor de actuele data.

Voordelen groepscursus

  • Compleet verzorgde cursuslocatie waar alle middelen aanwezig zijn (stoelen, matjes, kussens, dekens enz.)
  • Kennismaking en interactie met gelijkgestemden (zwangeren en partners)
  • Onbeperkt koffie, thee, water en gezonde snack (i.v.m. RIVM richtlijnen Corona tijdelijk niet helaas)
  • Lager deelnamebedrag dan privé-cursus, uitgebreider dan een workshop

 

“De groep bestond uit vier andere stellen wat voor mij een fijne grote van de groep was. Je merkte dat de andere ook een bewuste keuze hadden gemaakt voor deze cursus en ook bewust dit samen wilden doen als stel. Dat zorgde voor ons voor een prettig, veilig en leerbaar klimaat… In elke trainingsbijeenkomst zat een zekere structuur met voldoende variatie. HB is echt een visie/ theorie waaruit wordt gewerkt en uitleg en oefeningen gegeven worden. Waarbij je juist bewust wordt van alle keuzes die er zijn en niet zozeer leert hoe het moet, maar hoe het kan. Vijf weken op elke zaterdag leek mij eerst veel tijd kosten maar ze zijn voorbij gevlogen. Ik ben blij dat we deze training hebben gevolgd.”