HypnoBirthing voor jou?

Zwangere vrouw en partner

Ben je benieuwd of een cursus of workshop van HypnoBirthing Den Bosch/Zwangerschapscursus Brabant bij jou past? HypnoBirthing is in principe geschikt voor iedere zwangere vrouw die uitkijkt naar een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte. Haar geboortepartner is hierbij ook van harte welkom. Dit kan de (biologische) vader zijn, maar ook een zus, vriendin, moeder, doula of ander betrokken persoon.

Vertrouwen of wantrouwen

Een HypnoBirthing cursus is in het bijzonder geschikt voor iedereen die graag het vrouwenlichaam haar werk wil laten doen tijdens een geboorte, zonder hierbij onnodig gestoord te worden. Voor degene die vertrouwen heeft in haar lichaam of dit wil opbouwen zodat het kindje op een zo prettig mogelijke manier ter wereld kan komen.

Deze cursus is ook zeer geschikt voor zwangere vrouwen die al eerder moeder zijn geworden maar bij wie het geboorteproces niet verliep zoals zij dit wel graag wilden of hoe zij het voor zich zagen. Voor hen die helaas wantrouwen hebben gekregen in het geboorteproces.

HypnoBirthing Den Bosch kijkt met hen terug op de eerdere ervaring, verwerkt dit en kijkt dan samen vooruit naar een nieuwe positieve ervaring. Samen voorbereiden op een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte. Zonder onnodige medische interventies of onderbrekingen van dit proces maar vol vertrouwen, met liefde en een goed gevoel.

HypnoBirthing heeft veel raakvlakken met yoga, mindfulness en (geleide) meditatie. Heb jij hier al ervaring mee, of sta je hier voor open? Grote kans dat HypnoBirthing dan ook bij jou past!

hypnobirthing-voor-jou-03 hypnobirthing-voor-jou-01 hypnobirthing-voor-jou-02

Divers aanbod

De complete zwangerschapscursus van HypnoBirthing Den Bosch kan je in diverse varianten volgen. Er is zowel een groepscursus als de mogelijkheid om een privé-cursus te volgen. In beide varianten komt globaal dezelfde inhoud aan bod. Klik op cursusinhoud om meer te lezen over wat je tijdens een cursus bij HypnoBirthing Den Bosch kan verwachten.

Ook organiseert HypnoBirthing Den Bosch diverse workshops die aansluiten op de theorie van de cursus, maar ze zijn ook los daarvan te volgen. Ik maak HypnoBirthing® praktisch! Wil je graag het aanbod in een overzicht zien en rustig bekijken wat het beste aansluit bij jouw behoeftes? Bekijk dan hier het overzicht van het aanbod van HypnoBirthing Den Bosch.

Zijn er toch nog twijfels bij jou of bij jouw partner of HypnoBirthing past? Lees gerust verder op deze website en kijk dan ook eens bij de vaak gestelde vragen. Misschien staat die van jou er ook wel tussen? Of neem contact op om je vragen te stellen.

De 10 voordelen van HypnoBirthing®

  1. Doorbreekt angst – spanning – pijn syndroom
  2. Minder medische ingrepen
  3. Vermindert vermoeidheid
  4. Verkort geboorteproces
  5. Stimuleert binding van gezin
  6. Geboortepartner is onderdeel
  7. Minder postnatale ongemakken
  8. Blijere baby’s
  9. Ademhalingstechnieken
  10. Mooie ervaring

 “Ik was erg rustig toen ik merkte dat het geboorteproces begon. Ik was vooral blij dat het op een natuurlijke manier kon ontstaan en erg benieuwd hoe het allemaal zou gaan lopen! Ik heb geen angsten ervaren waar ik bang voor was, maar voelde vooral opwinding en verheugde me er op om ons kindje te gaan ontmoeten. Voor de HypnoBirthing cursus had ik altijd gedacht dat dit het moment zou zijn waar ik heel angstig zou gaan worden…”