Kosten en vergoeding

Investering

Een cursus/workshop rondom zwangerschap, geboorte of kraamtijd vraagt van jou als zwangere en van je geboortepartner een investering. Dit zit ‘m niet alleen in de vorm van geld, maar ook tijd en aandacht.

Een zwangerschap, de geboorte en kraamtijd is namelijk een ‘life event’.  Het is een enorm bijzondere gebeurtenis/periode die je maar één keer (per kindje) kan beleven.  Je bereid je er lang op voor, besteed er veel aandacht aan. Als de dag is aangebroken,  dan komen er emoties bij kijken en betrek je er vrienden en familie bij.

Een life event maakt veel indruk op de dag zelf, maar heeft ook daarna nog veel invloed op jouw leven. Je wil dat het zo soepel en fijn mogelijk verloopt en wil er goed op terug kunnen kijken. een enorm bijzondere periode die je maar één keer (per kindje) kan beleven. Professionele begeleiding hierbij is soms heel fijn. Bij een ‘live event’ als een huwelijk of verhuizing regel je dit wel. Denk maar aan een weddingplanner, ceremoniemeester of een verhuisservice. Gun jij jezelf dat ook voor de zwangerschap, geboorte en kraamtijd? Meld je dan aan voor een cursus of workshop bij HypnoBirthing & Doula Den Bosch.

  • Een complete HypnoBirthing® zwangerschapscursus is er vanaf 395,- euro voor een groepscursus.  Deze cursus omvat vijf bijeenkomsten van circa 3 uur.
  • Een privé-cursus is vanaf 640,- euro. en omvat vier bijeenkomsten van circa 3 uur
  • Een Eendaagse cursus Natuurlijke geboorte kost 195,- euro inclusief boek
  • Een privé-sessie is mogelijk vanaf 1,5 uur en het uurtarief is 85 euro.

Kijk op deze pagina voor een overzicht van het complete aanbod  van cursussen en workshops en bijhorende kosten. De data voor groepsbijeenkomsten staan hier vermeld in de agenda.

Bovenstaand zijn de tarieven per januari 2024. Dit is exclusief eventuele reiskosten en reistijd vergoeding indien het een privé-cursus/sessie aan huis betreft.

Houd daarnaast rekening met nog een dagdeel per week investering in eigen tijd bij een complete HypnoBirthing cursus voor het verwerken van de oefeningen en het leeswerk.

Een inschrijving is per koppel (zwangere en geboortepartner).

Je kan bij de omschrijving van de gekozen cursus/workshop lezen wat er, naast de bijeenkomst(en) bij het deelnamebedrag is ingesloten, zoals het contact via social media of het boek en de reader.

Kan jij niet (in één keer) voldoen aan de betalingsverplichtingen na het inschrijven voor een cursus of workshop? Geef dit gerust aan. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Bij een cursus HypnoBirthing is het al standaard om in twee delen te betalen. Heb jij wellicht zelf een dienst te ruil die van waarde is voor HypnoBirthing & Doula Den Bosch en wil je deze inzetten i.p.v. het deelnamebedrag in euro’s? Vertel gerust jouw voorstel!

 

Vergoeding

HypnoBirthing raakt ook in Nederland steeds beter bekend en meer erkend! De meeste zorgverzekeraars vergoeden een cursus HypnoBirthing® gedeeltelijk. Dit zit vaak in het aanvullende pakket. Kijk hiervoor in de voorwaarden van jouw verzekering. De vergoeding kan oplopen tot wel 200 euro per cursus! Ook coachingsessies komen in aanmerking voor vergoeding. Dit is echter echt afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en pakket. HypnoBirthing & Doula Den Bosch kan hier dus geen bindende uitspraken over doen of garanties geven. Vraag gerust een factuur na afloop.