Kosten

Investering

Een HypnoBirting zwangerschapscursus vraagt van jou als zwangere en van je geboortepartner een investering. Dit zit ‘m niet alleen in de vorm van geld, maar ook tijd en aandacht.

Een zwangerschap of geboorte is namelijk een ‘life event’.  Net zoals bijvoorbeeld een bruiloft of verhuizing. Het is een hele belangrijke gebeurtenis in jouw/jullie leven. Je bereid je er lang op voor, besteed er veel aandacht aan. Als de dag is aangebroken,  dan komen er emoties bij kijken en betrek je er vrienden en familie bij. Een life event maakt veel indruk op de dag zelf, maar heeft ook daarna nog veel invloed op jouw leven. Je wil dat het zo soepel en fijn mogelijk verloopt en wil er goed op terug kunnen kijken.

Professionele begeleiding hierbij is soms heel fijn, denk maar aan een weddingplanner, ceremoniemeester of een verhuisservice.

Aan een ‘life event’ besteed je veel dus niet alleen geld, maar ook veel tijd, en aandacht. Je geeft het liefde. Gun jij jezelf dat ook voor de zwangerschap en geboorte? Meld je dan aan voor een cursus HypnoBirthing® bij HypnoBirthing Den Bosch / Zwangerschapscursus Brabant!

Een complete zwangerschapscursus is er vanaf 340 euro (tarieven 2019). De cursus omvat vijf (groep) of vier (privé) bijeenkomsten van circa 2,5 uur. Totaal krijg je zo’n 12 uur aan bijeenkomsten aangeboden. Inschrijving is per koppel (aanstaande moeder en geboortepartner). Omgerekend kost deze dus cursus voor de deelnemers circa 15 euro per persoon per uur.

Naast de bijeenkomsten van de cursus krijg je ook voorbereidende opdrachten om thuis te doen of passend nawerk zoals ontspanningsoefeningen, in gesprek gaan met je verloskundige en het oefenen van de ademhalingstechnieken.

HypnoBirthing Den Bosch / Zwangerschapscursus Brabant verzorgt ook (op aanvraag) diverse workshops tegen verschillende tarieven. Kijk voor een overzicht van het aanbod en bijhorende kosten in het overzicht. De data staan hier vermeld in de agenda.

 

Vergoeding

HypnoBirthing raakt ook in Nederland steeds beter bekend en meer erkend! De meeste zorgverzekeraars vergoeden een cursus HypnoBirthing® gedeeltelijk. Dit zit vaak in het aanvullende pakket. Kijk hiervoor in de voorwaarden van jouw verzekering. De vergoeding kan oplopen tot wel 200 euro per cursus!