Boekentips en andere media

 

Boeken over zwangerschap, geboorte, voeding, kraamtijd en opvoeding

 • HypnoBirthing – The Mongan Method – Marie Mongan – 4th edition (EN talig)
 • HypnoBirthing – The Mongan Methode – Marie Mongan (NE talig)
 • Vrije geboorte – Anna Myrthe Korteweg
 • Positief over bevallen – Milli Hill
 • Ik ga relaxed bevallen – Georgina Kwakye
 • Het nieuwe borstvoedingsboek – Kleintjes en Veldhuizen
 • Mama ‘en – Nina Pierson (ook een podcast)
 • The mindful mother – Naomi Chunilal
 • Het attachment parenting book – William & Martha Sears
 • The first forty days – Heng Ou (EN talig)
 • De eerste 40 dagen – Heng Ou (NE talig)
 • Baby’s weten wat ze willen – Aletha J. Solter
 • The birth partner – Penny Simkin
 • Ina May’s guide to childbirth – Ina May Gaskin
 • Geboortebegeleiders aan het woord – Sabine van Onselen
 • Natuurlijk in balans tijdens de zwangerschap -Tanja Daniels en Petra Lomartire
 • Kiind magazine over natuurlijk ouderschap, zwangerschap en geboorte
 • Natuurlijk bevallen – Rieneke de Kroon
 • Opvoeders en huttenbouwers – Kiind
 • Mijn lichaam, mijn baby, mijn keuzes – Milli Hill
 • Birthday – Lieve Blancquaert
 • Wat je niet verteld is – over kinderen in de baarmoeder, in het gezin en in de maatschappij – Sarah Morton
 • Wat baby’s nodig hebben – Melanie Visscher
 • How about mom – Anna Jacobs
 • Mijn reis naar binnen – Anna Myrte Korteweg en Jilke Pet

het-nieuwe-borstvoeding-boek  vrije_geboorte positief_over_bevallen het_attachment_parenting_boek

 

HypnoBirthing & Doula Den Bosch op Facebook – besloten groep

Facebook_logo

HypnoBirthing & Doula Den Bosch heeft een besloten groep op Facebook voor (voormalig) cursusdeelnemers en doula cliënten. Hier lees je regelmatig nieuwtjes rondom HypnoBirthing, kan je leuke of interessante artikelen lezen en mooie filmpjes bekijken over zwangerschap, geboorte en ouderschap. Je kunt in de besloten groep zoeken op onderwerp (d.m.v. de loop/zoekvenster) op onderwerpen waar jij meer over wilt weten, bijvoorbeeld borstvoeding, ademhalingstechnieken, uitpulseren navelstreng, vitamines, toucheren, voeding enz. Je kan zelf een lidmaatschapsverzoek voor deze groep indienen.

 

HypnoBirthing & Doula Den Bosch op Instagram

Instagram_logo

Volg deze pagina voor inspirerende foto’s, quotes, afbeeldingen en filmpjes over zwangerschap, geboorte , HypnoBirthing, kraamtijd en ouderschap.

 

Doula Den Bosch – geboortedoula en postpartum doula

Lees hier alles over de doula diensten van Joke van Strijp. Er staat informatie over de diensten als geboortedoula en postnatale/postpartum doula voor (aanstaande) ouders uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Kijk wat een doula voor jou/jullie kan betekenen en wat de kosten zijn.

 

Spotify playlist

In deze playlist verzamelt HypnoBirthing & Doula Den Bosch voor haar cursusdeelnemers de fijnste en meest waardevolle podcasts. Ook vind je hier muziek die je kan luisteren om te ontspannen tijdens de zwangerschap of je geboorteproces.

 

Geboorte Event

Voor iedere vrouw die bewust haar zwangerschap beleeft en de geboorte van haar baby zo natuurlijk mogelijk wil laten verlopen. Voor de vrouw die vanuit regie en kracht wil bevallen en vol zelfvertrouwen aan het moederschap begint. Het Geboorte Event is zowel een online als een ofline platform. Er worden per 2022 voor de doelgroep kleinschalige, lokale events georganiseerd waar je de partners kan ontmoeten. Op de website vind je een mooi overzicht van geboortewerkers uit heel Nederland opgedeeld in vier overzichtelijke categorieën.

YouTube kanaal van HypnoBirthing International

Garantie voor urenlange positieve input! Veel filmpjes over mooie geboortes en ook playlists met rustgevende muziek en testimonials van cursisten.

YouTube kanaal van HypnoBirthing & Doula Den Bosch

Filmpjes met korte uitleg over verschillende zwangerschaps- / geboorte- / en kraamtijd gerelateerde onderwerpen, besproken vanuit de natuurlijke visie. Verder een playlist met mooie geboortefilmpjes, muziek en uitleg over o.a. de ademhalingstechnieken, Rebozo, acupressuur en veel meer!

Youtube_logo

Spinning Babies 

spinning-babies-logo

Aanpak voor het optimaliseren van de positie van de baby.  Vooral nuttig bij het (voorkomen van) stuitligging en bekkenklachten. Website vol informatie en oefeningen. HypnoBirthing & Doula Den Bosch is ook getraind in een gedeelte van deze aanpak en kan je ondersteunen met de oefeningen in de cursus.

 

Mooie bevallingen.nl

Deze website staat boordevol mooie geboorteverhalen, prachtige filmpjes en een blog. De bedenker van dit project vindt het, net als HypnoBirthing Den Bosch, belangrijk dat de positieve verhalen gedeeld worden! Zij is er ook van overtuigd dat het lezen van mooie geboorteverhalen tijdens de zwangerschap een gunstig effect kan hebben op het verloop van de bevalling.

 

Vrije geboorte

Naar het gelijknamige boek, een website vol met inspirerende geboorteverhalen, filmpjes en informatie/blogs over een geboorte vanuit eigen regie.

 

Evidence based birth

Een enorme bron van informatie over, zoals de titel al zegt, zwangerschap en geboorte statistieken, gestaafd met bronnen vanuit onderzoeken. Hierdoor raak je geïnformeerd en bekrachtigd.

 

Peristat

Peristat.nl, een tool voor perinatale cijfers in Nederland. Informatie over de moeder, de zwangerschap, bevalling en het kind, geregistreerd door verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen wordt hier getoond.

 

Vraag de vroedvrouw

Vraag de Vroedvrouw® biedt medische kennis voor menselijke zorg en is er zowel voor zwangeren, ouders, en mensen met een kinderwens als voor zorgverleners en andere geboortewerkers.

Op de Academie van Vraag de Vroedvrouw® vind je:

 • Artikelen: diepgaand, wetenschappelijk onderbouwd over kinderwens, zwangerschap, baring, kraamtijd én over het geboortezorgsysteem.
 • Masterclasses: maandelijkse live (of terugkijken) over verloskundige onderwerpen, speciaal voor geboortewerkers.

 

Cochrane bibliotheek

The Cochrane Library bestaat uit een verzameling van databases en is de meest uitgebreide bron van hoogwaardige en onafhankelijke informatie over het effect van gezondheidszorginterventies en de waarde van diagnostische tests.

 

Richtlijnen database

Op de Richtlijnendatabase vind je medische richtlijnen voor de tweede lijn. Richtlijnen beschrijven evidence-based aanbevelingen voor de dagelijkse praktijk.

De richtlijnen zijn modulair opgebouwd zodat de voor jou relevante antwoorden in een paar klikken gevonden kunnen worden. Je kunt je zoekactie verfijnen met trefwoorden en filters.

 

HypnoBirthing Nederland-België

De vereniging van HypnoBirthing® docenten – The Mongan Method, in Nederland en België.

 

Postnatal Support Network

Promoot een periode van 40 dagen voor rust, hechting en herstel na de geboorte. Op deze pagina vind je uitleg over het belang van een goed voorbereide en georganiseerde postpartum periode en veel tips zoals recepten en over zelfzorg. Je kan lezen hoe je zelf een support netwerk organiseerd vanuit je eigen kring of hoe en waarom je een postpartum doula kan inhuren. Op deze pagina staat uiteraard douladenbosch vermeld als getrainde postpartum doula en veel collega’s nationaal en internationaal.

 

ENCA Nederland

ENCA Nederland, de Nederlandse afdeling van the European Network of Childbirth Associations. In Nederland wordt ENCA gevormd door afgevaardigden van organisaties die werkzaam zijn in het brede veld van de zorg rondom de geboorte. Het is een overkoepelend orgaan dat elkaar informeert, samenwerking bevordert en krachten bundelt.

 

Borstvoeding.com en  La Leche League

Simpele, duidelijke informatie over borstvoeding en alles wat daarbij komt kijken. De websites bevatten artikelen, deskundigen, A-Z over borstvoeding en een webshop.

HypnoBirthing institute

HypnoBirthing® Practitioner Certification FAQs - Jules The ...De internationale website van het HypnoBirthing instituut met informatie voor aanstaande ouders en andere geïnteresseerden. Engelstalig! HypnoBirthing wordt gegeven in circa 40 landen wereldwijd!