Privé-cursus HypnoBirthing®

Privé-cursus HypnoBirthing®

In een privé-cursus komt in principe dezelfde inhoud aan bod als bij een groepscursus.  Kijk hiervoor op: Cursusinhoud HypnoBirthing®

Het voordeel van een privé-cursus is dat de cursusleidster wat sneller kan afstemmen op de individuele deelnemer(s), zodat er iets minder tijd nodig is voor algemene theorie. Aan de andere kant, is er juist meer aandacht voor de persoonlijke situatie. Dit is vooral prettig als er bijvoorbeeld een medische indicatie is, verminderde mobiliteit is of een onprettige eerdere geboorte-ervaring. Ook kan het een fijne oplossing zijn als er geen oppasmogelijkheden zijn voor het kindje wat al in jullie gezin is, of als de cursusdata van de groepscursussen echt niet aansluiten bij jullie eigen agenda. De privé-cursus kan ook (deels of geheel) in het Engels gegeven worden. Vooral fijn als de zwangere of partner van buitenlandse afkomst is.

Een privé-cursus omvat vier bijeenkomsten. Dit kan zowel bij jou/jullie thuis of op een van de vaste cursuslocaties van HypnoBirthing Den Bosch.  (N.B. op cursuslocatie komen er ook nog huurkosten bij). De totale cursusduur is ongeveer 12 uur. De dag en het tijdstip is in overleg.

Na de geboorte spreek ik graag nog een laatste keer met jullie af om samen terug te  kijken op het geboorteproces en het aandeel hierin van de cursus. Dit kan uiteraard gecombineerd worden met een kraambezoekje. Hiermee ronden we het geheel af, wat prettig is voor de jonge ouders, de baby en de cursusleidster.

Deelnamebedrag voor een privé-cursus is vanaf 640 euro*. Het is ook mogelijk om privé een opfriscursus HypnoBirthing te volgen (deze benoem ik als privé-sessie). In overleg is er veel mogelijk.

Een inschrijving voor een cursus is in principe altijd voor een koppel, de aanstaande moeder en haar geboortepartner. Natuurlijk is de moeder ook alleen welkom. De geboortepartner kan de (biologische) vader zijn maar ook een moeder, zus, goede vriendin of doula is welkom. Klik op aanmelden om de volgende stap te zetten naar een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte.

Premium privé-cursus HypnoBirthing®

Een Premium privé-cursus omvat vijf bijeenkomsten. Wat deze privé-cursus Premium maakt is dat er naast de reguliere inhoud volgens de HypnoBirthing methode, ook nog een bijeenkomst geheel gewijd is aan praktische, hands on tools voor tijdens de zwangerschap en het geboorteproces. Denk hierbij aan het oefenen van technieken met de Rebozo doek (voor verlichting en comfort), uitleg van de Spinning Babies methode (voor balans, zwaartekracht en beweging) en een advies + geursessie met essentiële oliën. Het deelnamebedrag voor een Premium privé-cursus is vanaf 800 euro*.

 

Voordelen privé-cursus

  • Tijdstip, dagdeel en data in overleg
  • Vier bijeenkomsten
  • In het comfort van je eigen huis, aan de keukentafel en/of op de bank
  • Geen opvang nodig voor eventuele andere kinderen
  • Geen reistijd en parkeerkosten
  • Inhoud afgestemd op jouw behoeftes en wensen
  • Inclusief Nederlandstalig boek ‘HypnoBirthing – De Mongan Methode’
  • Engelstalige cursus mogelijk, inclusief EN talig cursusmateriaal + boek
  • Optie voor extra, vijfde bijeenkomst met hands-on technieken (premium privé)

 

*Vanaf 15km enkele reis worden er reiskosten berekend a 0,23 eurocent per km.

“Mijn man en ik hebben de privé-cursus gevolgd, omdat de data voor de groepscursus ons niet uitkwamen. Ook wilden we de cursus graag grotendeels in het Engels krijgen in verband met de niet Nederlandse afkomst van de partner.
Wat een luxe om in het comfort van je eigen huis, op de tijden dat het uitkomt, in alle rust al je vragen te kunnen stellen. Ook na de cursus en tussendoor was Joke beschikbaar en dat hebben we als erg prettig ervaren.”