Workshop Geboortevoorkeuren/Geboorteplan

Jouw wensen

Een geboorteplan maken gaat niet om het plannen van de geboorte, want dat kan inderdaad niet. Het gaat erom dat je weet wat de mogelijkheden zijn en aangeeft wat jij daarin belangrijk vindt. Jij weet wat er kán gebeuren en jij kan op ieder moment, in overleg met je partner en zorgverlener, goed geïnformeerde keuzes maken. Daarom noemen we het ook liever ‘Geboortevoorkeuren’ in plaats van een plan. Geboortevoorkeuren/geboorteplan is dus een samenvatting van jouw wensen rondom het geboorteproces van jouw kindje. Hoe denk je bijvoorbeeld over de geboorteplek en de sfeer,  aanwezigen, monitoring van de vordering, pijnbestrijding, eerste fase na geboorte en (borst)voeding?

Als jij en je geboortepartner een duidelijk beeld hebben van de meest ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte voor zowel jezelf als jouw baby, dan zal het niet snel gebeuren dat anderen de situatie gaan beheersen. Bij het ontbreken van jouw plan zullen zorgverleners (verloskundigen, gynaecologen) waarschijnlijk hun normale routines gaan volgen, er vanuit gaande dat jij je hebt voorbereidt met een cursus die niet zo ouder- en babygericht is als HypnoBirthing®.

Geboorteplan/geboortevoorkeuren

Tijdens deze workshop leer je (eventueel samen met je geboortepartner) om jouw plannen te formuleren naar geboortevoorkeuren. We gaan deze verkennen en erkennen. Samen bekijken we wat er mogelijk is in de situatie waarin jij voornemens bent om de geboorte te laten plaatsvinden. Er wordt ook een zogenaamd ‘Plan B’ gemaakt, want ook met de voorbereiding van HypnoBirthing kan je niet alles plannen. Thuis, ziekenhuis, geboortecentrum, het zijn allemaal opties. Uitgangspunt is dat jij centraal staat: de aanstaande moeder is de regisseur en bepaald (samen met de partner en in overleg met de zorgverlener) wat er gebeurt, hoe, wanneer en waarom.

Praktische informatie

De workshop Geboorteplan/geboortevoorkeuren duurt ongeveer 2 uur. Het deelnamebedrag is 40 euro per deelnemer of privé vanaf 110 euro. Volg(de) je al een cursus bij HypnoBirthing Den Bosch? Dan krijg je als deelnemer korting op deze workshop.  De workshop vindt plaats op een van de vaste cursuslocaties van HypnoBirthing Den Bosch of privé aan huis bij de cursist(en). Benieuwd wanneer de eerst volgende workshop gepland staat? Kijk dan in de agenda van HypnoBirthing Den Bosch. Of maak een privé-afspraak.