Workshop Het vierde trimester (kraamtijd)

Verwacht je binnen een paar weken/maanden na deze workshop jouw/jullie eerste kindje? Of word je misschien al voor de tweede of derde keer ouder? Wil je weten wat je ongeveer kan verwachten in de eerste periode na de geboorte? En wil je hierin keuzes maken die passen bij jou en jouw (toekomstige) gezin?

Namens het  Postnatal Support Network promoot ik (Joke van Strijp: HypnoBirthing cursusleidster, geboortedoula en postpartum doula) in deze workshop een kraamtijd van 40 dagen. Uiteraard leg ik je in de workshop uit ‘wat, waarom en hoe’. Deze workshop gaat over het zogenaamde vierde trimester, de eerste weken of zelfs maanden na de geboorte van jouw kindje. De kraamtijd is een prachtige, maar ook pittige periode. In onze Westerse cultuur staat hier ongeveer acht dagen voor. In andere culturen wordt vrouwen hierin alle rust en aandacht gegund van soms wel 40 dagen. Wil jij graag uitleg over hoe je deze periode ontspannen, natuurlijk en mooi kan beleven? En wil je graag praktische tips voor jezelf, je partner, je omgeving en uiteraard voor je baby?

Samen praten we over keuzes die je kan maken omtrent voeding voor jezelf en de baby, (samen) slapen, het ontvangen van bezoek, babydragen, fysiek en mentaal aansterken na de geboorte en nog veel meer. 

Je kan aan deze workshop deelnemen als opvolging op de HypnoBirthing groepscursus/cursus Natuurlijke geboorte, maar het is ook zeker mogelijk om als nieuwe deelnemer mee te doen. Je zal in ieder geval onder gelijkgestemden zijn en met elkaar van mening kunnen wisselen.  Bij afsluiting ga je naar huis met een handige hand-out waarmee je thuis ook nog aan de slag kan. De workshop kan je in groepsverband volgen of privé aan huis.

N.B. deze workshop is in principe bedoeld voor aanstaande ouders. Collega’s uit het werkveld (kraamverzorgenden, zwangerschapscursusleidsters, post partum doula’s e.d.) zijn ook van harte welkom. Een mooie gelegenheid om, vanuit het perspectief van de ouder, en met natuurlijke visie de verlengde kraamtijd te bekijken. 

Kosten: 30 euro p.p. – 45 per koppel/voor collega’s in groepsverband

Duur: circa 4 uur

Datum: zie agenda website of op afspraak

Locatie: cursuslocatie ‘s-Hertogenbosch of aan huis bij deelnemer(s)

Aanmelden: via het aanmeldformulier

Wist je dat het mensenkindje praktisch gezien veels te vroeg wordt geboren. Het heeft nog zoveel aandacht en hulp nodig, terwijl andere zoogdieren al snel zelfstandig zijn. Maar wist je ook dat de mens het enige zoogdier is dat zijn baby alleen te slapen legt? Wil jij hierin graag andere keuzes maken? Kom dan naar de workshop!