Workshop Geboorte moodboard

Visualisatie van het geboorteproces

Tijdens deze workshop word je als aanstaande moeder of ouders begeleid om een moodboard maken over de aankomende geboorte.  Eerst praten we samen over het belang en de effectiviteit van een moodboard. Daarna gaan we creatief aan de slag! Knippen, kleuren, scheuren, plakken en schrijven, alles mag en kan. Het moodboard wordt een weergave van de sfeer die jij wenst tijdens jouw geboorteproces. Hoe zij je dit voor je? Welke kleuren, geuren, licht en woorden kunnen jou ondersteunen en stimuleren? Je zal merken, wat je visualiseert wordt werkelijkheid!

Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen en/of teksten die een bepaalde sfeer neerzetten. Je kan ook materialen gebruiken zoals zachte stoffen, veertjes of zand. Alles wat, de door jou gewenste sfeer tijdens het geboorteproces, weergeeft is goed.

Wat dit geboorte moodboard anders maakt dan een ‘gewoon’ moodboard is dat er veel ruimte is voor affirmaties. Dit zijn korte, positief geformuleerde gedachten of uitspraken die jou kracht, liefde of geruststelling geven tijdens de geboorte van je baby. Wat een effectieve affirmatie kan zijn en hoe jij die voor jou formuleert bespreken we tijdens de workshop.

 

 

Babyshower/cadeau aanstaande moeder

Een workshop Geboorte moodboard maken is een leuk idee voor een babyshower of als cadeau voor de aanstaande moeder. Samen met de aanstaande moeder gaan jullie aan de slag om het door haar gewenste geboorteproces beeldend te maken. Jullie kunnen er voor kiezen om samen één moodboard te maken of om ieder een eigen te maken.

In plaats van een moodboard kan je er ook voor kiezen om een setje van kaartjes te maken, een slinger, een mobile of andere creatieve manier om de positieve mindset weer te geven.  Het is ook mogelijk om het moodboard, uiteraard onder begeleiding, digitaal te maken.

 

Praktische informatie

De workshop Geboorte moodboard maken duurt ongeveer 2,5 uur. Het deelnamebedrag is 45 euro per deelnemer. Volg(de) je al een cursus bij HypnoBirthing Den Bosch? Dan krijg je als deelnemer korting op deze workshop. De geboortepartner krijgt ook korting bij deelname. Voor de materialen wordt uiteraard gezorgd. Maar heb je zelf iets specifieks in gedachten, neem het dan mee!

Er is ontvangst en een pauze met koffie/thee en water en een gezonde snack. De workshop vindt plaats op een van de vaste cursuslocaties van HypnoBirthing Den Bosch. Een workshop aan huis bij de cursist(en) is ook mogelijk. Benieuwd wanneer de eerst volgende workshop gepland staat? Kijk dan in de agenda van HypnoBirthing Den Bosch.