Workshop Spinning Babies®

Waarom en voor wie Spinning Babies®?

Lig je baby in stuit? Wil je graag de indaling bevorderen en je bekken versoepelen om de baby meer ruimte te geven tijdens de zwangerschap en geboorte? Graag leren over het verkorten het geboorteproces en over oplossingen wanneer het stagneert?

Spinning Babies is een aanpak om de fysieke relatie tussen de lichamen van de moeder en baby te optimaliseren voor het vergemakkelijken van de bevalling. Spinning Babies geeft een nieuwe kijk op het verloop van de bevalling, waarbij gekeken wordt naar de ligging van de baby en vorderen van de bevalling en geeft natuurlijke, fysiologische oplossingen. Spinning babies inzichten en technieken zijn bruikbaar bij thuis en ziekenhuis bevallingen en in elk pijnmanagement plan.

 

Inhoud

In deze workshop voor zwangeren leer je van de cursusleidster vaardigheden om de zwangerschap en geboorte te veraangenamen en vergemakkelijken. Je krijgt uitleg over de drie principes: balans, zwaartekracht en beweging. Ook krijg je technieken aangeleerd om meer balans te krijgen in je lichaam tijdens zwangerschap en geboorte.

 

Balans, zwaartekracht en beweging

Spinning babies® heeft een drietal principes die je krijgt uitgelegd en aangeleerd tijdens deze workshop. Dit zijn: balans, zwaartekracht en beweging. Lees hieronder over het doel hiervan.

  • De baby mogelijkheid geven om de kin op de borst te krijgen zodat de hoofdomtrek kleiner wordt.
  • De baby mogelijkheid geven om te roteren zodat het kan indalen met het hoofd in de optimale positie.
  • Het bekken van de moeder versoepelen en openen door houding en positie.
  • Optimale ruimte maken voor de baby om in te kunnen dalen
  • De baby zelf de kans te geven te bewegen in de ruimte die de moeder heeft kunnen maken met deze en andere technieken en hierdoor het aantal mogelijk nodige medische interventies te reduceren.

 

  

 

 

 

Praktische informatie

De workshop Spinning Babies®  voor zwangeren is te volgen vanaf voor jaar 2019. Informatie over duur, data en kosten volgt z.s.m. Nu alvast boeken? Neem gerust contact op.

Volg(de) je al een cursus bij HypnoBirthing Den Bosch? Dan krijg je als deelnemer korting op deze workshop. De workshop vindt plaats op een van de vaste cursuslocaties van HypnoBirthing Den Bosch. Een workshop aan huis bij de cursist(en) is ook mogelijk. Benieuwd wanneer de eerst volgende workshop gepland staat? Kijk dan in de agenda van HypnoBirthing Den Bosch.