Spinning Babies

Waarom en voor wie Spinning Babies®?

Where’s the baby? Dat is de centrale vraag bij deze benadering. Ligt je baby in stuit? Wil je graag de indaling bevorderen en je bekken versoepelen om de baby meer ruimte te geven tijdens de zwangerschap en geboorte? Graag leren over het verkorten het geboorteproces en over oplossingen wanneer het stagneert?

Spinning Babies is een aanpak om de fysieke relatie tussen de lichamen van de moeder en baby te optimaliseren voor het vergemakkelijken van de bevalling. Spinning Babies geeft een nieuwe kijk op het verloop van de bevalling, waarbij gekeken wordt naar de ligging van de baby en vorderen van de bevalling en geeft natuurlijke, fysiologische oplossingen. Spinning babies inzichten en technieken zijn bruikbaar bij thuis- en ziekenhuisbevallingen en in elk pijnmanagement plan.

 

Inhoud

Vanuit deze benadering leer je vaardigheden om de zwangerschap en geboorte te veraangenamen en vergemakkelijken.  Oftewel, meer comfort en flexibiliteit tijdens de zwangerschap én voorbereiding op soepele geboorte. Je krijgt uitleg over de drie principes: balans, zwaartekracht en beweging. Als je baby in stuit of als sterrenkijker ligt, dragen de oefeningen van Spinning Babies bij aan het creëren van meer ruimte voor de baby en het nodigt hem/haar uit om te draaien. Het uitgangspunt is de drietal oefeningen ‘Three sisters of Balance’. Verdere inhoud wordt aangepast naar behoefte van de zwangere.

Lees hier meer informatie over de Three Sisters en hier informatie over wat de Spinning Babies methode voor jou kan doen.

 

Balans, zwaartekracht en beweging

Spinning Babies® heeft een drietal principes die je krijgt uitgelegd en aangeleerd. Dit zijn: balans, zwaartekracht en beweging. Lees hieronder over het doel hiervan.

  • De baby mogelijkheid geven om de kin op de borst te krijgen zodat de hoofdomtrek kleiner wordt.
  • De baby mogelijkheid geven om te roteren zodat het kan indalen met het hoofd in de optimale positie.
  • Het bekken van de moeder versoepelen en openen door houding en positie.
  • Optimale ruimte maken voor de baby om in te kunnen dalen
  • De baby zelf de kans te geven te bewegen in de ruimte die de moeder heeft kunnen maken met deze en andere technieken en hierdoor het aantal mogelijk nodige medische interventies te reduceren.

Praktische informatie

Oefeningen/uitleg over de Spinning Babies methode is minimaal geïntegreerd in de HypnoBirthing zwangerschapscursus. Wil je meer weten/kennen/kunnen? Heb jij een specifieke hulpvraag, bijvoorbeeld bij stuitligging van de baby? Maak dan een afspraak voor ‘Een goed gesprek’ met de cursusleidster. Zij kan jou in een privé-setting, gewoon bij jou thuis, begeleiden in het uitvoeren van de passende oefeningen en hier uitleg over geven.